Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Åka skidor i Zakopane

Här har det skapats ytterligare en härlig turistort i Polen. Fördelen med denna ort är att det på vintern erbjuds fantastisk skidåkning. Detta både gällande längdåkning och utförsåkning. Zakopane ligger precis vid foten av Tatras bergen, och erbjuder en härlig stad med många vinteraktiviteter. Även under sommaren är detta den perfekta orten för alla som söker ett äventyr, då det under den tiden erbjuds hiking, bergsklättring samt en underbar natur. Zakopane är otroligt vackert och otroligt populärt för privata resor och för konferenser för stora svenska företag.

Så kommer du till Zakopane

För att komma till Polen kan du antingen flyga eller ta färjan över, för alla som vill ta bilen med sig. Om du väljer att ta flyget kommer det bästa valet av flygplats bli antingen John Paul II Internationella Flygplats i Krakow eller Katowice-Pyrzowice Flygplats. När du landar där kommer du sedan ha lite över 15 mil till att checka in och åka skidor i Zakopane.

För att ta dig vidare kan du antingen hyra bil eller färdas med buss. För dig som väljer att ta färjan för att åka skidor i Zakopane, kommer detta bara vara början på din resa. Efter du anländer med färjan i Swinoujscie, Gdynia eller Gdansk får du sedan ta dig över hela Polen förbi både Warszawa och Krakow ner till Zakopane .

Hotell, transport och skidåkning i Zakopane

När du väl anlänt till Zakopane kan du lätt finna hotell om detta inte redan är bokat. För att ta dig till skidbackarna kan du välja mellan privata minibussar eller taxi. Sedan har du en hel dag för att åka skidor i Zakopane. När kvällen kommer finner du din väg tillbaka och hittar en stor mängd trevliga restauranger med mycket god mat.